Zorgcommunicatie

Zorgcommunicatie

ZORGCOMMUNICATIE SYSTEMEN VAN HERM JANSEN 

Zorgcommunicatie systemen moeten goed afgestemd worden op u en de gebruikers. Herm Jansen uit Amsterdam helpt u bij het installeren van hoogwaardige zorgcommunicatie. De systemen zorgen voor duidelijkheid in een zorginstelling of voor langere zelfstandigheid van de gebruikers in de thuissituatie.

WAT IS ZORGCOMMUNICATIE?

Zorgcommunicatie systemen zijn systemen die de communicatie in de zorgsector vergemakkelijken. Deze communicatie systemen zorgen ervoor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en doeltreffend gewerkt kan worden. Het soort systeem hangt af van de situatie. Er zijn namelijk verschillende voorkeuren en eisen. Iemand die zelfstandig woont heeft andere hulp nodig dan iemand die in een verzorgingstehuis woont.
De zorgcommunicatiesystemen van Herm Jansen bieden een tweetal functies:
– Hulp in een zorginstelling
– Hulp thuis om langer zelfstandig thuis te woenen

Oproepsysteem in een zorginstelling

Een oproepsysteem is een voorbeeld van zorgcommunicatie. Een oproepsysteem is een systeem waarbij delen van een gebouw aangesloten worden aan een server. Vaak zijn dit kamers van bewoners in een zorginstelling. Deze kamers worden voorzien van een unit waarop gedrukt kan worden wanneer er iets of iemand nodig is. Dit wordt vervolgens doorgeseind naar het kantoor van het personeel, waarna zij hulp en zorg kunnen verlenen. Hierdoor ontstaat er duidelijke communicatie binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting en de bewoner of patiënt krijgt snel de juiste hulp

LANGERE ZELFSTANDIGHEID

Mensen willen steeds langer zelfstandig kunnen wonen. Met de systemen van Herm Jansen is dit mogelijk. Het oproepsysteem kan worden geïnstalleerd bij mensen die nog thuis wonen en gedeeltelijk hulpbehoevend zijn. Maar ook andere systemen zorgen voor een langere zelfstandigheid:

– De apparatuur in huis geheel uitschakelen
Met een afstandsbediening/mobiele telefoon is het mogelijk om alle apparatuur in huis in één keer uit te schakelen. De elektronische apparaten worden uitgeschakeld, lichten worden uitgezet en de verwarming wordt lager gezet.

– Looprouteverlichting
Onder het bed bevindt zich een sensor die geactiveerd wordt zodra er iemand uit bed stapt. De weg naar het toilet wordt hierbij met verlichting aangegeven. De verlichting is niet fel, dus een mogelijke partner zal niet wakker worden.

– Paniekknop
Met de paniekknop kan er gemakkelijk en snel geseind worden dat er hulp nodig is. Ook kan deze knop de verlichting in het huis in één keer inschakelen.

U kunt de instellingen van de systemen gemakkelijk aanpassen. Ook kunnen er gemakkelijk uitbreidingen geïnstalleerd worden. Domotica en inbraakpreventie zijn hier een voorbeeld van.

ROL VAN DE OVERHEID

De overheid stimuleert de zelfstandigheid van mensen die extra hulp nodig hebben. Voornamelijk op het gebied van wonen en zorg. Herm Jansen uit Amsterdam kan hier bij helpen. Door zorgcommunicatie op maat te leveren, kunnen personen langer genieten van hun zelfstandigheid in eigen huis. Daarnaast maken de zorgcommunicatie systemen het werk eenvoudiger voor het personeel van de betrokken instellingen.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met Herm Jansen? Neem dan hier contact met ons op.

020-6175225    020-6175225
    info@hermjansen.nl